13 de maig 2008

"Si Cataluña quire guerra, tendrá guerra"


"Si Cataluña quiere guerra, tendrá guerra"


Aquesta sentència, pròpia de règims militars pseudo-medievals on les amenaces i cops de puny sobre la taula eren el pa de cada dia a l'hora de mostrar la força i el punt de xuleria a base de dir les coses sense pensar-les, data de l'any 2008, exactament del 7 de maig del 2008. I el subjecte (eufemisme d'"energumen") que les va pronunciar no va ser un cap rapat, no va ser un qualsevol que surt a prendre el cigaló i comenta amb els companys de partida de mus, ni tan sols va ser Jiménez Losantos, no. La cosa és molt més greu. Qui firma aquesta sentència és ni més ni menys que Guillermo Fernández Vara, molt honorable (?) president d'Extremadura...per cert, del PSOE.

I és que la cabra tira al monte i de tal palo tal astilla. Si pensàvem que amb la retirada de Juan Carlos Rodríguez Ibarra la tírria extremenya vers Catalunya quedaria com a cosa del passat, anàvem ben equivocats; i és que ha estat molt pitjor el remei que la malaltia.


El (senyor) Fernández Vara va escupir aquestes paraules mentre es referia al nou sistema de finançament autonòmic que s'ha d'aplicar segons l'Estatut del 2006 aprovat per majoria absoluta al Congrés dels diputats de Madrid, amb els vots a favor del conjunt del PSOE ( partit al que pertany similar energumen), segons el qual, les percepcions econòmiques per a Catalunya s'han d'incrementar de manera notable d'acord amb la llei per compensar el dèficit fiscal (ja no parlo de l'històric acumulat) que pateix Catalunya que, avui en dia, ratlla ja el robatori.


Davant la intenció oficial del Ministre Pedro Solbes d'aplicar el nou finançament durant el curs 2008-2009, Fernández Vara va respondre:


"Entonces nos vamos a ver las caras, porqué si tocan nuestros intereses, nos van a encontrar"


El cas és senyor meu, que Extremadura rep molts més diners per habitant que Catalunya. De fet, darrere del País Basc i Navarra (ambdós, paradisos fiscals dintre d'una España incomprensible cada día més), Extremadura és la comunitat autònoma que més rep; en concret 2372 euors per habitant. Catalunya, la comunitat que més ha contribuït històricament a incrementar els ingressos de l'Estat, està en la 12ena posició d'aquest rànquing de comunitats que més reben (per a qui no estigui molt posat en el tema, Espanya té 17 comunitats autònomes), en concret, Catalunya rep 1950 euros per habitant més de 400 euros menys que els que reben els extremenys.

Evidentment, si Catalunya obté un nou sistema de finançament (no us feu il·lusions perquè ens acabaran donant pel cul com han fet sempre gràcies a la nostra incompetent classe política), haurà de rebre més diners i, presumiblement, en tocarien menys per els Extremenys (que per cert, són la comunitat autònoma que menys contribueix).


Segurament, si el president d'Extremadura tingués el graduat escolar i fos un ésser bípede, sabria que si és president d'alguna cosa és gràcies als catalans i la nostra lluita històrica per assolir l'Autonomia que després es va repartir a tothom com si fossin cromos gràcies al famós "café para todos" i que, per tant, la seva tírria segurament l'hauria de derivar cap a altres bandes (per què no al País Basc? a qui tothom llepa al cul sense saber encara per què? serà perquè tenen armes?...interessant i perillosa deducció...) i no cap als catalans precisament, gràcies als quals Extremadura avui en dia és Extremadura.

De totes maneres no cal patir, totes les pel·lícules tenen segones parts, i el Café para todos no n'és una excepció. El nostre Estatut retallat per tot arreu i amb recursos d'inconstitucionalitat al Tribunal constitucional imposats per el PP, amb penes i treballs es posarà en funcionament mentre, al darrere, altres comunitats han calcat el nostre estatut i l'han tunejat fins fer-lo fins i tot molt més potent, com és el cas del del País Valencià (estatut aprovat, per cert, per el PP i que evidentment no té cap recurs d'inconstitucionalitat ). No pateixi (senyor) Fernández Vara, que ja s'ho faran venir bé per millorar el finançament de tothom abans que el dels catalans per deixar-nos de nou a nosaltres a la cua i a vostè amb la butxaca ben plena.


Deprés ens pregunten per què volem la independència?


Visca Catalunya lliure!!

7 comentaris:

Goblin77 ha dit...

Molt d'acord amb el que dius! Ho has resumit molt bé! I volia aportar una altre idea...l'altre dia en un diari internacional, que malhauradament no m'enrecordo ja, es feien resò de que Barcelona ha perdut velocitat de creixement respecte a Madrid. Sabeu perquè? Doncs per el dèficit d'inversions en infrastructures. Deien que des de les olimpiades Barcelona havia caigut en picat fins a ser una ciutat que ja no està al nivelllde ciutats europees com Madrid.


Fins quan haurem d'aguantar aquestes humiliacions i aquestes persecucions des de Extremadura, o Madrid, o València, o el PP o el mateix PSOE (camuflat sempre de amic).

INDEPENDÈNCIA JA!!!!

Roger ha dit...

Sempre estarem igual mentre s'entestin en mantenir-nos dintre d'Espanya. Catalunya els és útil per moltes coses: primer per treuren peles, i segon per atacar-la quan les coses van mal dades i així camuflar darrere una capa de patriotisme els problemes reals d'Espanya, que afecten tant a catalans, com madrilenys, com extremenys etc. Fan que ens embarranquem en passionals batalles dialèctiques i oblidem així que en el fons a tots, fins i tot als extremenyus, ens acaben donant pel sac. Jo no vull formar part d'un estat on no m'hi volen i, a sobre, m'hi maltracten.

Descobrim aviat el nostre William Wallace, si us plau!

P ha dit...

Roger, vaig veure però no vaig comentar res, ja que hi estic d'acord i així ja no té gràcia :) No de debò, sempre és el mateix tema. A mi m'és igual si extremadura rep més calers de l'estat i bla, bla... Mira si treuen molt que els hi vaig bé, no m'hi penso posar. El que em fot es que no es reconegui el que ha aportat Catalunya des de sempre i el poc que ha rebut, i a sobre maltractada. Metre seguint fent de puta i pagant el llit, no anirem bé.

Prou!... prou! prou! prou!

Anònim ha dit...

FREEDOM FOR CATALONIA!
les parets callaran quan la terra sigui lliure!
llàstima que la població independentista sigui una minoria sense opcions aparents ara mateix...
Que hem de fer per canviar-ho, Roger? Crea ja un partit polític i comencem de zero. No només són els diners, és una monarquia imposada, és haver d'escoltar tots aquests comentaris xenòfobs cap als catalans, és que ens ho mereixem!
I l'Estatut, pffff ho tenim cru, per molt que tiri endavant ens han tallat les ales, podem volar tant alt com un indiot!
Ser andorrà ha de ser xungu però ser català cada cop és més... no vull dir-ho.
Se'n riuen de nosaltres! i és veritat, als bascos se'ls respecta més, se'ls hi te por? no se, però no tinc la sensació que siguin uns calçasses com nosaltres, poble armat, poble respectat diuen...
Ens passa tothom per sobre una vegada i una altra i això ha de canviar, no se ben bé com, però hi hem de fer alguna cosa, propostes?
No ploris per una terra que lluita, lluita per una terra que plora, CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA!!!

Roger ha dit...

Uaaaaaaaaaaaa!!! llàgrimes! m'estan saltant les llàgrimes!!! El teu comentari és digne d'epitafi presidencial! són paraules de gurú, de líder! Paraules que van més enllà del paradigme establert! Fachilla for president! No en sèrio..m'agrada haver destapat aquesta faceta teva, perquè mai no hem parlat tant clar quan ho fem cara a cara. Has destapat la caixa de Pandora, ja tenim tema, ja en puc parlar obertament amb algú! Subscric totes les teves paraules. Ja n'hi ha prou de plorar, queixan-te no s'aconsegueix res. Si el que tens no t'agrada, espavila't, aixeca't i lluita! VISCA LA TERRA, LLIURE!!

Anònim ha dit...

De veritat, un dia en podriem parlar seriosament, això no hauria de quedar només en paraules. Sóc conscient de que realment hi ha poca cosa a fer (derecho al pataleo) però ho hauríem de descartar DESPRÉS de parlar-ho. Potser podriem preparar un mail-bombing amb un recull de dades reals per obrir més ments com la meva (ofuscada en el capitalisme fins ara...), o fer una cadena amb un link al teu blog, o convocar un referèndum on-line, o crear una web/blog serios dedicat exclusivament a aquest tema, informar-nos sobre cada notícia al respecte, tenir-la constantment actualitzada, fer-la punt de referència, dedicar les tardes a alguna cosa més que consumir cervesa...
Si en tens ganes, en parlem...
I have a dream today

Roger ha dit...

www.catalanfreedom.blogspot.com

;