14 de març 2009


Euskadi. Petit racó del món on, per activa i per passiva, es passen sistemàticament pel forro els drets humans bàsics. Els uns en nom de la "llibertat" i els altres en nom de la "justícia". I al final, entre una cosa i l'altra s'ha acabat formant una estranya amalgama difícil de digerir en la que ni uns ni els altres i, sobretot, absolutament ningú pot estar-hi content.

Aquest darrer més hem pogut ser testimonis d'un nou capítol de l'etern joc de despropòsits que suposo la política estatal i comunitària amb les eleccions al Parlament Basc. Ara resulta que PSOE i PP podrien pactar a Euskadi per tal de treure del poder als nacionalistes mentre que a Madrid aquestes dues agrupacions polítiques es tiren els trastos pel cap acusant-se mútuament de frau, d'espionatge, de corrupció, de nepotisme...i les demandes judicials entre uns i altres van que volen.

En què quedem? Si ja teníem sospita de que la política d'aquest país no era més que un circ, ara ja en veiem el cartell amb lletres lluminoses que anucnia CIRCUS!


I si ens hi aturem a pensar una mica més, la cosa es torna, si cap, encara més aberrant:


La creuada del PP per il·legalitzar sistemàticament partits polítics bascos funciona com una màquina ben engrassada; i més quan el PSOE els fa de palmero.

D'acord que és indignant que responsables d'un partit polític no condemnin els atemptats perpetrats per la banda terrorista ETA; i d'acord que l'enaltiment del terrorisme suposa un delicte; però il·legalitzar un partit polític és ètic en democràcia? No ho és! no es pot il·legalitzar un partit que representa el reflex de la voluntat d'una part del poble. Quina democràcia és aquesta? Compte! perquè el PP i el PSOE sumen prou majoria al congrés com per, si volen, proposar la il·legalització del partit polític que vulguin perquè, malgrat que el poder judicial hauria de ser un òrgan independent, des que els jutges del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional són escollits a dit per els líders polítics d'aquests dos partits que cap d'aquests dos òrgans jurídics ho són d'independents.

I a més: Amb quina poca vergonya poden PP i PSOE il·legalitzar un partit polític? en base a què? al codi civil? al codi penal? ambdós inscrits en el marc de la constitució??

D'acord que l'enaltiment del terrorisme és il·legal, i no condemnar un atemptat (que ja em direu de què serveix fer-ho, però buenu) és una opció personal (recordeu la llibertat de pensament??). Però que me'n dieu de la corrupció? què me'n dieu de l'estafa? que me'n dieu del nepotisme? això són DELICTES! Sí, delictes. No parlem de si és o no políticament correcte; estem parlant de delictes. I si són els delinqüents qui manen en aquest estat de merda ja em direu a on anirem a parar. Si són els delinqüents qui il·legalitza partits per eliminar competència expliqueu-me per què ningú no se'n queixa.

Podria algun il·luminat establir una diferència significativa entre el govern espanyol i la Camorra Napolitana? Ells manen, dominen la policia, i són corruptes.


Potser hauriem de canviar el títol de la Constitució per passar a anomenar-la GOMORRA.

;