26 de gener 2008

El barri del Raval

La setmana passada ens llevàvem al matí amb la notícia de la detenció de 14 persones al barri del Raval de Barcelona, pressumptament implicades en una cèl·lula terrorista d'ideologia fonamentalista islàmica.

A mida que van anar passant els dies es van anar sabent més detalls sobre la detenció i poc a poc es va anar generant una corrent d'opinió en el barri i en alguns mitjans de comunicació enfocada en el que ha de ser políticament correcte. M'explico:
La societat catalana en general peca de pedant i de prepotent; i sovint ens dediquem a cercar, localitzar i identificar els problemes dels demés i obviem els nostres problemes intentant treure'n ferro recolzats en el tan nostrat pensament: "Això a Catalunya no passa".
Així les coses, de seguida els mitjans de comunicació van desplaçar-se al Carrer Hospital de Barcelona, lloc de les detencions, i es van buscar alguns testimonis de les detencions fins a conformar un mosaic composat per familiars dels detinguts i associacions dedicades a la integeració dels immigrants en un barri, el del Raval, que ha derivat amb els anys de barri dedicat a la prostitució a paradígma de gueto per a refugiats polítics.
El missatge definitiu durant els primers dies de la setmana passada va ser, doncs, similar al següent:
"És una llàstima que es filtrin notícies com aquestes detencions, sense fonament, perquè això dinamita la bona convivència que fins ara hi ha hagut sempre al Raval entre immigrants i autòctons. Segurament en pocs dies quedaran tots en llibertat, però serà molt difícil treure després l'estigma de pressumpte terrorista a qualsevol dels immigrants que viuen aquí."
I els testimonis que sonaven per les emissores catalanes eren de l'estil:
"El meu fill em pregunta que on és l'avi i perquè se'l van emportar. Què li he de dir al meu fill? el mal que estan fent a la meva família no me'l podran compensar mai."
Perquè clar, a Catalunya, aquestes coses no passen.
A mitjans d'aquesta setmana es feien públics els resultats de les primeres investigacions. Dos dels catorze detinguts eren posats en llibertat, se'ls pagava el bitllet d'autobús des de Madrid fins a Barcelona i se'ls demanava disculpes.
Dotze persones van passar a disposició judicial. Sis d'elles, pressumptes kamikazes, suïcides, disposats a immolar-se en transports públics, centres comercials de Barcelona i llocs de culte sunites. Els altres integrants del comando es dedicaven a la captació de gent al Pakistan, a l'obtenció d'explosius i, l'avi per el que el nen preguntava al seu pare, al rentat de cervell a través de la predicació en mesquites de la filosofia Tariq, absolutament contrària a la integració dels musulmans al món occidental i oposada a qualsevol relació amb occidentals més enllà del menyspreu i la condemna pel fet de ser infidels. Per cert, les mesquites on es predica la doctrina Tariq formen part del Consell islàmic de Catalunya i, suposo per tant, que reben també subvencions i totes les ajudes que fan falta. Però clar, no cal controlar el discurs que hi fan perquè a Catalunya aquestes coses no passen.
Hem de ser tots conscients que creure en "a mi això no em passarà mai" és un pensament infantil i absolutament infonamentat. Tampoc hem de viure sense que la camisa ens toqui el cos, però sí sent realistes i estant alerta perquè aquest, és un perill real.
L'islam és una religió que promou el respecte a qualsevol ésser viu i no hem de caure en l'error de pensar que qualsevol musulmà és un pressumpte terrorista igual que no pensem que tots els bascos són d'ETA; però cal deixar la correcció política de banda quan el que està en joc és la nostra llibertat, la nostra seguretat i fins i tot la nostra vida.
A Catalunya, i a tot arreu, aquestes coses poden passar, i passen. No s'hi val a tapar-se els ulls i fer veure que no es veuen. Ja hem jugat molts cops a fet i amagar i sabem que no pel fet de tapar-nos els ulls l'altre persona tampoc ens veu a nosaltres.
El Conseller Saura apareixia a la pantalla mig descamisat i amb les ulleres tortes i plenes de ditades; ha estat l'última persona en assabentar-se'n perquè els cossos de seguretat que ell mana no vigilaven el barri del Raval i no vigilaven els discursos que es divulgaven de les mesquites del Tariq....perquè clar, a Catalunya aquestes coses, no passen.
Ni us imagineu com em dol pensar això però, gràcies a déu encara hi ha guàrdia civil sota el comandament del govern espanyol patrullant per Catalunya, perquè si per nosaltres fos, Barcelona hauria esdevingut una gran barbacoa.
Per acabar només una darrera reflexió: El ministre ha afirmat que els atemptats havien de ser imminents; però que la quantitat d'explosiu que s'ha trobat era molt poc important i insuficnet per cometre qualsevol acte.
La meva pregunta és: no podria ser que els explosius que es van trobar fossin només les restes dels que ja s'han utilitzat i estan preparats amagats en qualsevol lloc de Catalunya apunt per començar la seva particular V de vendetta?? Ho sabrem en pocs dies...

19 comentaris:

P ha dit...

Roger, un post una mica confús, me l'he llegit un parell de cops i no acabo de veure el fons, però tot i així crec que t'has deixat algunes coses clau, les quals van en un sentit oposat a la idea que planteges, crec.

En primer lloc deixar ben clar que aquestes coses poden passar a Catalunya i a tot arreu, però hi ha alguns punts als quals no m'agradaria arribar. M'explico, no m'agrada pensar que visc en un lloc on no existeix la presumpció d'innocència, per molt greus que siguin els delictes que s'imputen, aquestes persones i qualsevol persona és innocent fins que no és demostri el contrari. Per tant, no m'agrada a mi jutjar cap fet, i encara menys que siguin els mitjans de comunicació i les persones que intervenen en ells els que ho facin. No sigui que tornem a viure lo del "comando dixan". I sí, jo penso que tothom té dret a informar-se, i qui ha comès un delicte que el jutgin i vagi a la presó sigui qui sigui, però els que estan pendents de judici tenen dret a que no se'ls hi faci un judici paral·lel. Per cert, de les 12 persones, dues ja estan en llibertat. A mi no m'agradaria pensar que pel fet d'anar a un locutori, ja sigui considerat de presumpte delinqüent ni que si fos detingut en una redada massiva, la meva cara sortís a totes les TV encara que després em deixessin en llibertat per que se n'adonessin de l'error.

Respecte a lo que comentes de les armes i lo de la "barbacoa", és ben curiós que avui en dia encara no sapiguem qui va ser l'autor intel·lectual de l'11M i en canvi, aquí en poc temps ja sapiguem exactament quins eren els seus plans. A mi em sembla molt sospitós tot això. Quan tu planteges un biaix en els mitjans de comunicació respecte a que no trenquem el model de convivència del Raval, jo l'he trobat en el sentit oposat, és a dir, l'objectiu és: donem tota la informació, encara que aquesta no estigui contrastada, que alguna cosa quedarà i així posem por en el cos de la gent, fem que la gent tingui por al qui és d'aspecte diferent i així tenim a tothom controlat com ovelles i de pas tothom accepta molt millor qualsevol mesura que exercim per limitar la privacitat de les persones en nom de la seguretat, i això si que limita les llibertats. Lo del plantejament de vigilar els discursos a les mesquites, em sona a això, a limitar llibertats i a censurar discursos que no puguin interessar.

Bé, com tu dius, en uns pocs dies en traurem l'entrellat.

Anònim ha dit...

Anem en el mateix sentit Llindar. El meu escrit anava encarat cap al discurs que han estat donant els mitjans de comunicació, i en cap moment pretenc prejutjar a ningú, ni molt menys.
Precisament el que pretenia criticar era la cobertura que n'han donat els mitjans de comunicació que s'han revolcat en excés en el que és "políticament correcte" i han portat la presumpció d'innocència molt més enllà del que una "pressumpció" hauria de ser donant continuament, els primers dies, el missatge de: "l'avi detingut, la convivència al raval era excel·lent...etc.etc" centrant-se més en el fet de que ha passat a Barcelona (i, per tant, sigui segurament un segon comando dixan, perquè a Catalunya això no passa..i menys a Barcelona, clar, que ha de donar la imatge de ciutat exemplar en quant a integració i tolerància.
) que no pas en el que tot això pot o podria arribar a significar.
Pel que fa a controlar els discursos de les mesquites que prediquen el Tariq no crec que sigui mermar la llibertat d'aquestes persones, sinó garantir la de la majoria. Ja que es coneix quina és aquesta doctrina i quines són les seves motivacions crec que, en una situació d'alerta, és necessari controlar-ho, de la mateixa manera que es controlen els mítings d'ANV, PCPV, o Batasuna en general i es pot processar, amb la llei a la mà, aquesta gent per enaltiment del terrorisme.
No es tracta de "censurar discursos que no ens puguin interessar", sinó de saber si s'està fent o no apologia del terrorisme i determinar el grau de l'amenaça a la que ens podem afrotar tots plegats.

Per últim, pel que fa a l'11-M i tot això; crec que en aquest cas sí és evident qui en són els autorns intel·lectuals i quines són les seves motivacions. Malgrat tot, quan parlem de terrorisme crec que és absurd buscar autories intel·lectuals; perquè precisament en terrorisme, el factor que menys hi juga és la raó.

Goblin77 ha dit...

Abans d'ahir escoltant la ràdio, al programa de Joan Barril entrevistaven algu que semblava director de presons o alguna cosa així. No vaig arribar a saber ben bé qui era. Em vaig quedar en el comentari de què un 54% dels presos ara mateix són immigrants. Aquestes persones segurament la majoria degut a la misèria, pobresa i descontent acaven a la presó. Realment a Catalunya hi ha prou lloc per tota aquesta gent que arriva?

Suposo que el teu post Roger anava encaminat cap a que les forces de seguretat, sobretot les catalanes, haurien d'estar una mica més al lloro del que passa en certes zones de la ciutat de Barcelona per exemple. En el meu entendre una mica de secreta per aquests barris i algun infiltrat no està de més, practicant detencions un cop les proves s'hagin contrastat. Amb això no retalles les llibertats de ningú. Per suposat sense caure mai en el model de repressió americana. Ara el que està clar, és que Catalunya, ara mateix de rebot perquè un il·luminat ens va col·locar a la Guerra d'Irak i perque als fonamentalistes islàmics volen recuperar Al-Andalus i nosaltres estem dins el que representaria aquest territori, està dins de les zones susceptibles de terrorisme islàmic.

Per altre banda una política de frenada d'aquesta arrivada massiva d'immigrants seria la política menys hipòcrita que es podria fer per part de l'estat o la generalitat. La feina i la vivenda va escasejant i la pobre gent que arriva amb els seus somnis de tirar endavant resulta que acaven per sota d'algún pont o a la presó.

P ha dit...

Albertinho, em sembla que se t'ha anat una mica. D’aquest post comentant les últimes detencions de 12 presumptes terroristes al Raval, en treus que hem de frenar l’arribada d’immigrants??? O intentes dir que els immigrants que arriben són terroristes? O que sinó troben feina es faran terroristes? La veritat és que no se quina relació té una cosa amb l’altre i em recorda als discursos demagogs del PP i de PxC. Quan parles de que el 54% dels presos ara mateix són immigrants em sona a quan la cadena fox americana parla de que el noranta i escaig per cent de presos al corredor de la mort són negres i hispans. Així doncs, albertinho no crec que aquest sigui el post per afegir aquests comentaris sinó, estem fomentant la demagògia.

Roger, tan sols he apuntat altres fets que han passat als mitjans de comunicació que anaven en el sentit de criminalitzar abans de que la gent sigui jutjada, ja que no m’ha semblat que ho apuntessis en el post. Respecte a lo de vigilar els discursos, ja sigui en una mesquita o en un míting d’ANV em segueix sonant a limitar la llibertat d’expressió, ja que és molt prim el llindar per discernir el que seria una opinió del que seria apologia del terrorisme i llavors tornem a caure en lo de que tothom és sospitós, en lo de que hem de posar un policia a sota el llit de tothom ja que tots som presumptes delinqüents, a no, això només al Raval, ufff! Llavors estic tranquil, homeeee!! Una cosa semblant ha passat a Anglaterra quan s’han plantejat instaurar el DNI, quan mai l’havien tingut. Resulta que ara volen tenir controlada a tota la població Anglesa, perquè? En “nom de la seguretat”, ahh! Llavors ja estic més tranquil! Que collons! amb aquesta mesura el que fan és que tothom sigui un presumpte delinqüent i posa a tothom al punt de mira. Doncs no, jo no estic d’acord en que en “nom de la seguretat” es coartin les llibertats de les persones.

Goblin77 ha dit...

Per lo que veig llindar no has entès res del que he escrit...em sembla que has carregat contra actituds que no t'agraden i que a mi tampoc, utilitzant-me a mi de vehicle. Et recomano tornis a llegir el que he posat i el que posaré ara. Potser jo he ampliat el tema a la immigració en general i la conversa estava anant només cap als terroristes fonamentalistes islàmics.

Dius: D’aquest post comentant les últimes detencions de 12 presumptes terroristes al Raval, en treus que hem de frenar l’arribada d’immigrants???

NO, crec que el post anava també encarat a la riquesa/problema de la gran diversitat que hi ha al Raval. Dic riquesa per la riquesa cultural i problema perque tothom s'ha de guanyar la vida i sé que en aquest racó de la ciutat molta gent immigrant malviu i alguns acaven a la presó sí. És la realitat! Suposo que a ningú se li escapa que la pobresa i la misèria inciten a l'odi i que les cèl·lules terroristes s'alimenten d'això.
Tenint en compte això s'ha de regular l'entrada d'immigrants i la seguretat en zones complexes de la ciutat de Barcelona. Si no estàrem sent hipòcrites.

Dius: O intentes dir que els immigrants que arriben són terroristes?

NO,per mi són persones que intenten guantar-se la vida i es sacrifiquen marxant de casa seva a llocs molt llunyans, deixant la família i sense saber si tornaran a veure'ls.

O que sinó troben feina es faran terroristes?

NO, terroristes potser alguns, altres deliqüents i altres tiraran endavant (potser la majòria) sense delinquir. Jo pregunto que faries tu quan anessis a una altre país sense res i estiguessis mort de gana. És més fàcil del que sembla caure en la deliqüència.

Jo crec que terroristes se faran aquells que es deixin enganyar empentats per la seva situació de misèria o el que ja arrosegui una ideologia quan arrivi aquí propera a lo que fan aquestes bandes. Deliqüents es faran aquells que no puguin o no tinguin res més i caiguin en la deliqüència.

TOTS ELS IMMIGRANTS NO SÓN NI TERRORISTES NI DELIQUENTS. SÓN PERSONES HUMANES ALGUNES AMB GREUS PROBLEMES. Però a Catalunya no hi cabem tots, això és una altre realitat! És trist però és així!

És molt fàcil dir que maca la immigració i la pluralitat i com més serem més riurem. I quan a un li foten la cartera uns xavals per la Rambla, o li entren a robar a la torre, o algun resulta, que es fa o era terrorista, i fa explotar el metro són uns fills de puta.

Em sap greu però sense un ordre i unes garanties de seguretat no sabem viure els humans. I això no significa crear cap Guantanamo. Significa legislar efectivament i tenir uns cossos de seguretat ben silenciosos perque tothom se pugui sentir i ser lliure però, amb recursos i a l'aguait!

P ha dit...

Bé albertinho, donat que podria dir el mateix que ja he dit a l'anterior comentari i així podriem estrar en un bucle infinit. Tan sols afegir que encara no hem arribat, ni molt menys, a les quotes d'immigració necessaria a Catalunya i que qualsevol vinculació d'immigració amb delinqüència i terrorisme no deixa de ser res més que propaganda xenòfoba.

Anònim ha dit...

Arriba Ehhhpañññña!!!! Si jo sempre ho dic, estem en el nostre univers flowerpower mentre aquesta colla d'islamistes que tenen a les dones arraconades (també són éssers vius!) ens estan envaint silenciosament mitjançant la més secreta de les reconquestes...
No us sona la frase "nosotros venimos en patera pero vosotros os ireis andando" ?
S'ha de vigilar! se les saben totes aquests moros i els hi deixem en safata de plata. Els hi paguem els llibres i tot el que convingui mentre nosaltres vivim escanyats. Molt bé, escanyats no, però estareu d'acord amb que hi ha una discriminació positiva bastant evident. Que penseu que ens dirien (ja se que no és el cas) si volguéssim obrir una església catòlica i apostòlica al bell mig del Marroc?
Que si, que ningú te la culpa d'haver nascut on ho hagi fet i la immigració és guai i normal (mirem sempre a la resta d'Europa) però l'esforç per la integració l'estem fent nosaltres sols sense rebre resposta. Ok, no es pot posar a tothom en el mateix sac, però quan es posin en política i siguin més que nosaltres ja m'ho direu, tots a parlar àrab i a resar cara a la Meca. De moment ja tenim els subtítols en moro a la tele, que serà el següent? sorpreneu-me!
i ells com responen? Doncs seguint renegant de manera que no els entenguem i explotant de tant en tant... fins i tot els alumnes del Roger ja somien en abatre avions!
On anirem a parar...

Obro el paraigües, jejeje com sempre qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència però visca la llibertat d'expressió!
"No te tomes la vida muy en serio, al fin y al cabo no vas a salir vivo de ella"
es que us veig molt preocupats...

Anònim ha dit...

Llindar, no sé en quin món vius, però està clar que no et fixes en gaires coses més enllà del barça i Polònia. El món de piruletes i gelats de colors, no existeix. I ho sento, però els Reis mags són els pares.
T’empares en el que és políticament correcte, en dir que els immigrants són guays perquè és guay dir que els immigrants són guays; i a l'hora ets tu el principal exponent de demagògia que ha generat aquest blog traient de sota una pedra un tema que no és, ni molt menys, el que el post venia a dir. Ningú abans que tu ha associat automàticament Immigració amb terrorisme.

D’altra banda tanta defensa aferrissada sense fonament de quelcom, irremeiablement, em fa pensar que el que postules no t’ho creus ni tu, i que deus ser el primer que s’agafa fort la cartera quan es creua amb un negre i que aguanta la respiració quan camina darrere d’un marroquí pel carrer. De debò, queda molt bé dir que ets supermega-hiper-tolerant i tal, però segur que també et fa angúnia veure dos homesexuals fent-se un petó...si són nois, està clar.

És molt fàcil erigir-se amb l’estendard de la tolerància la xenofília i el país de la piruleta quan en la teva vida no has creuat ni una paraula amb un immigrant que no sigui un austríac que t’has trobat en un congrés. No pots pretendre donar lliçons de res en aquest camp, centra’t en la bioquímica, que és el teu.
Els que hem parlat aquí, jo i l’Albertinho, segur que hem tingut moltíssim més tracte amb immigrants del que hagis pogut tenir tu, i entèn aquest “moltíssim” com un “calla, escolta i aprèn”. Cap de nosaltres dos no és racista, ni xenòfob, crec que estem a anys llum de tot això; el que passa és que com que estem ficats en el món normal, on les piruletes i els gelats de colors són només per a uns pocs privilegiats, podem parlar sense embuts del que ens envolta; dient les coses tal i com són; des d’un punt de vista objectiu.

En aquest món de les no piruletes hi ha gent que és dolenta, fills de puta en llenguatge vulgar. I aquest fet és inherent a la seva persona independentment de la seva procedència, color, raça, estatura o grup sanguini.
Algunes d’aquestes persones són, a més a més, altament influenciables; i altres són altament persuasives. Quan aquesta mescla es produeix, poden passar coses molt negatives per a la teva, i nostra, integritat física.

Resulta, oh! Casualitat, que això s’ha produït en el barri del Raval, i oh! Casualitat, estem parlant de musulmans.

El meu post criticava la cobertura que es va donar a la notícia els primers dies. Cobertura emparada en una manera de pensar com la teva, que al país de les piruletes, Catalunya (si vols li diem Polònia i així et sents més com a casa) això no passa perquè aquí som super guays i ens agraden els immigrants perquè són super guays amb els seus turbants i tal.
Això amic meu, és un error. Hi ha gent filla de puta a tot arreu i que et pot matar perquè sí, perquè ets diferent a ell. Només volia dir que hem d’estar al tanto, i escoltar discursos i determinar si s’està enaltint el terrorisme no és vulnerar cap dret; és només escoltar i dilucidar. Sense cap policia sota el llit de ningú. A casa seva la gent que pensi i digui el que vulgui: llibertat d’expressió. Quan fas un míting, exposes les teves idees i intentes convèncer els teus seguidors. Si quan fas això parles de pujar pensions, està bé. Si parles de posar bombes, és delicte.

Només volia comentar això: que siguem conscients de que no vivim al país de la piruleta.

P ha dit...

Roger, la veritat és que no se quin ha estat el comentari envers ha tu que t’ha molestat, ja que la majoria d’ells em referia a l’albertinho, però bé tu sabrà. Precisament criticava que l’albertinho hagués encetat aquest tema quan en el post no hi diu res de tot això, per tant, et recomano que tornis a llegir els comentaris abans de criticar-los. Respecte a les critiques “personals”, i ho posem entre cometes ja que suposo que te les deus imaginar ja que, què jo sàpiga, saps ben poca cosa de mi, tan sols dir que he voltat bastant com per veure la realitat i és ben diferent a com la planteges.

Quan dius: “T’empares en el que és políticament correcte, en dir que els immigrants són guays perquè és guay dir que els immigrants són guays”.

Lo guay no és dir que els immigrants són guays, sinó veure que fills de puta hi ha a tot arreu, com tu bé has dit més endavant i no caure en la trampa de perquè algú és immigrant ja sigui sospitós. I no dic, que això se’n derivi del teu post, però si dels comentaris posteriors. Però clar, no puc dir la paraula xenòfob, ja que ofèn. Doncs sí, pensar que algú és sospitós, perquè és diferent, és un pensament xenòfob. Tampoc vull dir que això se’n derivi del teu post, ni tinc ni puta idea de si tu ho penses.

Quan dius: “D’altra banda tanta defensa aferrissada sense fonament de quelcom, irremeiablement, em fa pensar que el que postules no t’ho creus ni tu, i que deus ser el primer que s’agafa fort la cartera quan es creua amb un negre i que aguanta la respiració quan camina darrere d’un marroquí pel carrer.”.

La veritat és que no tinc ni puta idea d’on ho has tret, però la veritat cal imaginació per extreure això dels meus comentaris, però tu sabràs d’on ho has tret, si tu ho fas, és el teu problema, no el meu.


Quan dius: “De debò, queda molt bé dir que ets supermega-hiper-tolerant i tal, però segur que també et fa angúnia veure dos homesexuals fent-se un petó...si són nois, està clar.”.

També cal molta imaginació per extreure aquesta conclusió dels meus comentaris, i també que si tu ho penses, segueix sent el teu problema, no pas el meu.

Quan dius: “Cap de nosaltres dos no és racista, ni xenòfob, crec que estem a anys llum de tot això; el que passa és que com que estem ficats en el món normal, on les piruletes i els gelats de colors són només per a uns pocs privilegiats, podem parlar sense embuts del que ens envolta; dient les coses tal i com són; des d’un punt de vista objectiu”.

No cola, tothom té una opinió esbiaixada, pels amics, per la gent que l’envolta o pel que veu als mitjans de comunicació que posen el que toca en cada moment. Ara toca fer por amb la immigració, doncs tothom a posar la por al cos de la gent. I sí, penso que la teva opinió també esta esbiaixada i és poc objectiva.

Quan dius: “En aquest món de les no piruletes hi ha gent que és dolenta, fills de puta en llenguatge vulgar. I aquest fet és inherent a la seva persona independentment de la seva procedència, color, raça, estatura o grup sanguini.”.

Estic totalment d’acord en aquest punt.

Quan dius: “El meu post criticava la cobertura que es va donar a la notícia els primers dies. Cobertura emparada en una manera de pensar com la teva, que al país de les piruletes, Catalunya (si vols li diem Polònia i així et sents més com a casa) això no passa perquè aquí som super guays i ens agraden els immigrants perquè són super guays amb els seus turbants i tal.”.

Totalment d’acord i criticable que és s’esbiaixi cap a aquest punt de vista, però també trobo criticable que s’esbiaixi la informació cap a l’altre punt de vista que ja he esmentat en el meu comentari anterior, i aquest és el punt que he trobat ha faltar en el teu post com ja t’ha comentat

Quan dius: “Això amic meu, és un error. Hi ha gent filla de puta a tot arreu i que et pot matar perquè sí, perquè ets diferent a ell. Només volia dir que hem d’estar al tanto, i escoltar discursos i determinar si s’està enaltint el terrorisme no és vulnerar cap dret; és només escoltar i dilucidar. Sense cap policia sota el llit de ningú.”.

Doncs no, escoltar i estar al tanto no és vulnerar drets, ara bé, sospitar d’algú sense motiu, pel simple fet de que és diferent, si que ho és.

Crec que ja t’he comentat tots els punts del teu comentari. Tan sols afegir, que t’equivoques, no vivim en el país de la piruleta, vivim en el país de la por on tothom és sospitós, i si ets immigrant, i musulmà, doncs encara més.

P ha dit...

Ah! sí, m'havia deixat comentar la frase "calla, escolta i aprèn". Molt bé, aquesta és digne d'un dictador que es pensa que està en la veritat absoluta, que es pot interpreta amb un "no opinis, escolta la meva doctrina i segueix el que jo digui". La veritat és que la trobo poc afortunada, però tampoc és el meu problema.

Asimetrich ha dit...

Uf nois. Quin to que ha adoptat aquesta conversa no?. Abans de res em presento, Roger, Sóc asidu al llindar i al Goblin i m'han dit que aquí hi havia un debat interessant ... collons!.

Llindar crec que hi ha un parell de coses amb les que no estic d'acord:

En primer lloc, sobre la llibertat d'expressió: Crec que aquesta hauria d'acabar en el moment que un discurs atempta contra altres llibertats d'altre gent... com el dret a la vida. No ens podem amparar en la llibertat d'expressió per dir que cal matar a aquest o a aquells. suposo que d'aquí neix el concepte "apologia del terrorisme"

Sobre la presumpció d'inocencia: Si se que sobintejes ambients i aplaudeixes discursos
pro-terroristes, per mi ets sospitós fins que no es demostri el contrari. Ja parlem de pakistanesos, de bascos o de neonazis. Gent amb aquests perfils cal posar-los sota vigilancia, sempre seran innocents fins q es deomstri el contrari, correcte, però això no vol dir que no siguin sospitosos. Precisament per això, als detinguts els diuen "sospitós" i no "culpable"... són termes força diferents.

Sobre el post (tractament informatiu):

Que es pinten les families com a víctimes? Tothom te dret a dir la seva. Però jo prefereixo veure a 12 families pakistaneses lamentant-se de la detenció d'un dels seus a veure 200 families (de tota condició racial) plorant per la mort d'un fill/pare/germà en un atemptat al metro de Barcelona. Aquí ja entra la lectura que en faci cadascú. Per exemple, a mi quan em posen el familiar d'un pres d'eta plorant perque el seu nen, que ha matat a 5 persones, està empresonat molt lluny de casa ... pos no em fa cap pena (Heu vist "la pelota vasca"?).

Total, Roger, que jo les imatges i el tractament informatiu que comentes no l'he pogut seguir, per això t'agraeixo la informació.

P ha dit...

Asimetrich, la meva preocupació no és que es tallin els discursos per fer apologia del terrorisme, sinó per limitar la llibertat d'expressió i les nostres llibertats en nom dela seguretat. Com sempre dependrà del llindar de cadascú, per a algú, el discurs d'ANV fent homenatge a uns presos d'ETA és apologia del terrorisme i per altres és donar suport a un compatriota amb la mateixa ideologia.

Asimetrich ha dit...

Evidentment, però donar suport a certes ideologies és motiu suficient, en la meva opinió, com per definir sospitosos. El problema no és l'homenatge en si, sino el que se'n deriva juntament amb altres discursos i amb la negativa de ANV a condemnar el terrorisme. Jo no dic que estigui bé tallar un discurs o censurar-lo, però és totalment lícit formar-se una opinió i actuar en conseqüència. Dius que recolzaven una ideologia. Està molt bé, però quan aquesta ideologia es basa en la mort d'altres... per mi és mereixedora de poc respecte. En el cas d'ANV i la problemàtica d'Euskadi, l'independentisme (que seria la ideologia) es pot defensar pacíficament, i no cal recòrrer a l'assassinat (que és el mitjà)... no confonem termes.

Però jo diria que en el cas dels discursos islamistes radicals, que és el que ens porta aquí, es dona molta cantxa per desconeixement o pel que sigui. I la mateixa ma dura amb la que es tracta a ETA i al seu entorn s'hauria d'emprar contra el terrorisme de tot tipus. El problema és que hi ha por de que si això passa ens titllin de racistes. Perque "racista" és una paraula molt de moda, i hi han molts colectius que la utilitzen de forma sistemàtica, titllant de racista tot allò que no els convé. En bé de la llibertat d'expressió, doncs, hem de deixar-nos de complexes i dir les coses pel seu nom. Que quedi clar que si jo acuso a un paquistanés no és per racisme, sino perque tinc sospites fonamentades de que és un terrorista o hi colabora.

Goblin77 ha dit...

Llindar crec que has entrat molt a posar etiquetes a la gent. Quan Tant el Roger en el post o jo en el comentari exposàvem dades i fets, que sí company, han sortit de la tele o de la ràdio (TV3 o Catalunya Radio, no crec siguin dels medis més esbiaixats), comentats per gent que està més informada que nosaltres. Jo no m'atreviria a etiquetar a ningú com a xenòfob fins a tenir moltes més dades.

Els cas és que hi ha uns fets...

la polícia nacional anava darrera la pista d'aquesta gent mentre el mossos no en tenien ni idea

Això em deixa intranquil! Com ve diu el Asymetrich la llibertat de un acaba quan aquests volen o inciten a matar altres. I aquesta gent ha d'estar vigilada. I per això estan els cossos de seguretat, no els veïns del Raval (els quals segurament asaben més d'immigració que tots els que discutim aquí).

Segon fet que vaig exposar i que en certa mesura vaig trobar relacionat...

el 54% dels presos a Catalunya avui en dia són immigrants.

Tu dius que encara no s'han arrivat a les cotes d'immigració necessàries a Catalunya. Jo pregunto...aquell qui vingui (de l'Àfrica o d'on sigui) podrà pagar un lloguer? a quina feina accedirà si potser té un nivell de coneixements baix? Comptant que ja els d'aquí poca feina trobem. Quan no tingui res a on anirà a dormir i què menjarà? qui l'atendrà quan estigui malalt?

Homeeee!! D'espai geogràfic en si potser si que hi ha lloc. Ara, en quines condicions han de viure els que vinguin? Com rates?

P ha dit...

Asimetrich, evidentment que l'independentisme (que seria la ideologia) es pot defensar pacíficament i s'ha de fer així, i no cal recórrer a l'assassinat. Jo no ho he defensat pas, crec, ni tampoc he defensat que el discurs sigui apologia al terrorisme, tan sols he mostrat lo difícil que és establir el llindar.

Albertinho, com t'he dit abans no se que tenen a veure les dades que aportes amb el post, però no afegiré res més, ja que m'hauria de repetir amb el que ja he comentat.

Res companys, no se si seguireu amb les vostres "veritats", però que l'etiqueta de "jo no sóc xenòfob" es demostra amb fets i que una opinió determinada pot tenir connotacions xenòfobes encara que la persona no ho sigui, o cregui que no ho és.

Ah! I Roger, sento si alguna de les meves opinions t’ha molestat, tan sols volia expressar la meva opinió en aquest debat.

Asimetrich ha dit...

Au va llindar, és això al que em refereixo. La paraula Xenòfob o racista es treu a la més mínima, a les primeres de canvi. Fixa't en el que dic: que tant me fa qui sigui el terrorista, que cal vigilancia, tant si ve de Paquistan com si és me iaia. Ho fotut del tema és que es titlli de xenòfob al primer que acusi a un inmigrant per fets que tenen una base d'evidències sòlides. Això sí que em fa por de veritat, perque això sí que limita la llibertat d'expressió.

En quant a l'apologia del terrorisme... hem estat parlant d'ETA... que no és el tema i no vull entrar en si aquell discurs puntual i en particular era o no apologia. La història estava, si no recordo malament, en la definició de sospitosos en base al discurs. Tu deies que no podia ser perque coartava la llibertat d'expressió. I parlaves de sospitar del primer que entra a un locutori. Crec que senzillament no has tingut en compte que es tractava d'una investigació policial basada (espero) en evidències. Crec que t'ha sortit la venada antixenòfoba abans d'arribar al fons del post... que precisament parla d'igualtat de tracte. Quan detenen a un membre d'ETA, no surt la seva familia plorant als mitjans. El detingut no ens fa cap pena i ningú parla de sospitar dels Bascos en general. En canvi detenen a uns paquistanesos pel mateix (pertenença a banda armada) i ens hem de rasgar les vestidures i anar dient racista al primer que passa? No ho entenc, tio...

P ha dit...

Tio Asimetrich, jo no t'he titllat a tú ni a ningú de xenòfob, tan sols que algunes idees ho són, sinó són les teves, fantàstic per tu, me n'alegro. I també he demanat el mateix tracte per tothom en els meus comentaris. El meu unic comentari sobre el post, ja que la resta anaven cap a l'albertinho, ha estat, i em repeteixo, que els mitjans de comunicació esbiaixen el tema en un sentit en un altre.

Roger ha dit...

He trobat un filón. A aquest pas aviat "Salsa Rosa", "La noria" etc etc voldran anunciar-se al meu blog! Anem al 70%-30% ok? el 30% us el repartiu a parts iguals.

El que està clar, és que un tema com aquest no deixa indiferent a ningú, i si és així és perquè està a l'ordre del dia.

Em sap greu haver utilitzat un llenguatge gruixut en el meu darrer comentari, però he de confessar que tot el que vaig escriure ho vaig fer amb el cap ben fred i no a cop calent. De totes formes Llindar, no és res personal, ja ho saps.

Dius que el meu discurs, amb allò de "calla, escolta i aprèn" (contundent i maco, oi que si?) és digne de les dictadures. De fet, jo més aviat ho qulificaria com a digne d'una aula i, per tant, com a paradigma de docència: "aprèn" apartir d'entendre la realitat lluny de dogmes poètics de color de rosa. Una dictadura et diria: "Creu a cegues el que dic o mor"...més o menys. Bueno és igual.

Què més? a sí! l'Asimetrich està molt encertat quan diu que no ens ensenyen mai la familia dels etarres detinguts; ni tan sols quan d'etarres només ho són "pressumptament". Té raó, i és així.
Realment, deduir que un discurs és xenòfob quan s'està parlant de control de discursos en mesquites sospitoses de predicar la doctrina del Tariq és molt agosarat; i demostra molts prejudicis (relacionats amb la meva teoria el país de la piruleta), molts més que els que tu em pots suposar a mi per dir que s'han de controlar aquests discursos.

La llibertat d'expressió és important i s'ha de respectar, sí. Però no a qualsevol preu. La Declaració Universal dels Drets Humans exposa amb claredat que el principal dret és: EL DRET A LA VIDA, i en nom de res (ni tan sols del dret d'expressió) podem vulnerar aquest dret.
Si per garantir el dret a la vida he de """"""coartar"""""" el dret a la llibertat d'expressió a un grup sospitós de terrorista, crec que ho he de fer.

I en segon lloc: controlar un discurs, ni tan sols seria coartar res, només això: controlar, vigilar.

Per acabar, jo no estic sotmès a cap moda passatgera com insinues. Ara està de moda posar la por al cos i per això hi sucumbiu. Doncs t'he de dir que no. No intento pas fer un discurs que s'escampi, només comento una realitat que succeeix a Catalunya. I no és precisament la del terrorisme, sinó la de que "Aquí això no passa". Per exemple, quan surten les dades de l'atur a Catalunya sempre es comparen amb les de la resta de l'estat i els mitjans dónen el discurs de " a Catalunya ha pujat menys" i li dónen un tò positiu, perquè aquí és el país de la piruleta. Quan el cas és que, encara que aquí pugi menys en %, al carrer hi ha més gent sense feina.

És un fet, i és demostrable que hi ha una amenaça terrorista. Sigui d'islamistes, de Txetxens, d'etarres, o de partidaris de que el naranjito era gay. Tant se val. El que critico, és que a Catalunya només ens mirem el melic quan volem i si no, no us vau adonar de l'enigma Carlos Sainz?: Quan el Carlos Sainz guanyava, era el pilot del RACC, i quan perdia, era el pilot madrileny. No és curiós?

Es tracta d'obrir els ulls, d'adonar-nos que les fronteres són fictícies i que aquí no som millors que enlloc. Som com a tot arreu; i, com a tot arreu, aquestes coses podem passar.

Goblin77 ha dit...

Nois avui llegia al diari (La Vanguardia)que els membres de l'Al-Qaeda iraquí que s'està desmembrant, perquè ni la mateixa població civil de l'Irak els vol, estan tornant cap a Europa,d'on van sortir quan van anar a combatre a Irak contra els americans.

Sabeu d'on van sortir molt d'aquests combatens o terroristes, gent que ja s'han carregat fins i tot els seus propis compatriotes....doncs de Barcelona, Santa Coloma de Gramanet i Reus.

A mi els immigrants tenen tot el meu respecte, però aquesta gent de la que he parlat no. Perquè defensant les seves ideologies un dia poden arrivar a retallar la meva llibertat i la meva vida. No s'ha de repimir a ningú ni viure en cap estat de por com els americans, però els cossos de seguretat estan per mantenir la seguretat de tots els habitants de i vigilar aquests corrents de migració, no per posar multes si aparques en zona blava.

Per últim un apunt filosòfic, de veritat només n'hi ha una i no és propietat de ningú, només és. Nosaltres només donem opinions, algunes s'assemblen més a la veritat i altres no.

;